Takarék Kereskedelmibank Főoldal
Nyomtatási nézet

Nem csökken a növekedés sebessége a lakáspiacon

Tovább növekedett az FHB Lakásárindex 2017. I. negyedévében

2017 első negyedévében ismét emelkedett az FHB Lakásárindex értéke (243,03). 2017. I. negyedévében 4 százalékkal voltak magasabbak a lakásárak, mint az előző negyedévben Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy az emelkedés az előző év harmadik, negyedik, és az idei év első negyedévében is gyorsult. Ugyanakkor a 2016 első negyedéve során tapasztalt több mint 8 százalékos rekord emelkedéstől messze elmaradt. 2017 első negyedévének végén összesen 21,6 százalékkal kellett többet fizetni a lakóingatlanokért hazánkban, mint 2015 végén, és közel 12 százalékkal többet mint a tavalyi év azonos időszakában (reál és nominális értelemben egyaránt). A 2014. második negyedéve óta tartó felívelés során az FHB Lakásárindex értéke nominálisan közel 58 százalékkal, míg reál értelemben közel 59 százalékkal emelkedett, ami azt jelenti, hogy jelenleg a három évvel ezelőttihez képest átlagosan több, mint másfélszer annyit kell fizetnie a lakásvásárlóknak az otthonokért.

Az elemzés elérhető itt.

Közzétéve: 2017.10.10. 9:30
A(z) Nem csökken a növekedés sebessége a lakáspiacon az FHB Jelzálogbank Nyrt közleménye.

Kérdése van?

Hívjon minket bármikor

Hívjon minket bármikor

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

FHB Jelzálogjáradék

  • 2017 III. negyedévében 253-ra emelkedett az Takarék Lakásárindex értéke további 2,2 százalékos drágulást jelezve az ingatlanárak nominális változásával kapcsolatban
  • A válság előtti lakásárakhoz viszonyítva már 26%-al magasabbak jelenleg az árak, reálértelemben azonban még mindig a válság előtti szintet érik csak el.
  • Változás, hogy Budapest helyett már a Közép-Dunántúl megyeszékhelyein volt tapasztalható a legerősebb áremelkedés, Budapest második helyét a Dél-Alföld megyeszékhelyei követték. Közép-Magyarország községeit leszámítva a kistelepülések esetében is a korábbinál erősebb árnövekedést mutatnak az adatok.